Sockervaxning

 

Sockervaxning är en modern och skonsam metod för borttagning av kroppsbehåring.

Vaxet är en ren naturprodukt, Body Paste från Body Fashion är dessutom helt ekologiskt, detta gör sockervaxning till en väldigt omtyckt metod, både för kropp, hud och för den smärtkänsliga kunden.

Eftersom sockervaxning inte utförs med hjälp av remsor, har terapeuten mycket större kontroll över hur mycket hår som skall tas med i varje ryck och kommer lättare till i mindre områden på kroppen.

Terapeuten håller en uppvärmd "klump" Body Paste direkt i handen, naturligtvis med tunna Nitrilhandskar på, sedan stryker terapeuten Pasten direkt på området som skall vaxas och rycker därefter till i hårets egen växtriktning.

Eftersom pasten används med denna kontrollerade teknik, fastnar inte pasten i huden och lämnar därför inte efter sig någon direkt rådnad. Den tar inte heller med sig levande hud och gör därför obehaget mindre för kunden.

Den tar dock med sig "döda" hudceller som ligger utanpå huden. Detta gör att huden får en naturlig pealing, vilket ytterligare ökar den mjuka och lena känslan på huden. Dessutom skänker det en naturlig lyster.

Kroppen har tre olika växtfaser, för att komma i rätt utväxtfas, krävs det 2-3 behandlingar. Detta innebär att håren växer ut jämnare efter 2-3 behandlingar.

En certifierad Body Fashion terapeut lär sig snabbt hur de olika växtfaserna fungerar och hur de är olika, beroende på vilka delar av kroppen kunden väljer att vaxa.

Sockervaxning, med Body Paste, är helt enkelt en metod som är bra för kunden, terapeuten och miljön, utan höga kostnader.